zaterdag, 30 mei 2020

Turnsters in de prijzen tijdens Rayonkampioenschappen

Turnsters in de prijzen tijdens Rayonkampioenschappen

Groep turnstersOp zaterdag 9 november vond in sporthal de Beemd in Lochem de jaarlijkse Rayonkampioenschappen plaats. Deze werden mede georganiseerd door door onze vereniging.

In wedstrijd 1 deden vele meiden mee in de categorie pré instap en instap D3: Amalya Dijkersman (8e), Vera Gijselaar (15e), Anne Wansink (6e), Melisa Kuijers (6e), Silke Hassink (7e), Fenna Lohman (10e), Yasmin Arfman (14e), Saara Lenselink (7e), Elin Koonstra (3e) en Minke Creutzberg (5e). Voor velen van hen was het de eerste wedstrijd. Met best wat zenuwen begonnen de turnsters bij hun eerste toestel. Dit ging erg goed, na dit toestel waren de meeste zenuwen verdwenen en werd de wedstrijd steeds leuker. Aan het einde van de wedstrijd mochten Elin en Melisa het brons in ontvangst nemen. In de andere baan turnde Anne ten Velde (3e) in de categorie jeugd 1 D3 en deed Suus Kastenberg (3e) mee in de categorie jeugd 1 D2.  Suus heeft een mooie balk oefening geturnd en Anne heeft tijdens de lessen hard geoefend voor haar brug oefening. Dit was ook terug te zien in de wedstrijd. Beide meiden hebben een zeer nette wedstrijd geturnd en mochten daarom beiden plaats nemen op het podium. Suus en Anne mochten het brons mee terugnemen naar Lochem.

Esmee Colenbrander, Phlox Berens, Juul Struijk, Sophia Kastenberg en Annelotte HorstIn wedstrijd 2 was het de beurt aan Phlox Berens (1e), zij deed voor het eerst mee in de categorie D1. Met veel zenuwen begon Phlox bij de sprong. Hier liet ze een mooie salto en overslag zien. Na de sprong ging ze naar de brug en balk. Ook hier liet ze zien dat ze uit het juiste turnhout gesneden is. Phlox mocht plaatsnemen op de hoogte trede van het podium en het goud in ontvangst nemen. In de andere baan kwamen Sophia Kastenberg (4e), Annelotte Horst (11e), Juul Struijk (4e) en Esmee Colenbrander (5e) in actie. Sophia en Annelotte deden mee in de categorie instap D2 en Juul en Esmee in de categorie pupil 1 D2. Sophia had een strakke oefening op sprong en brug. Bij Annelotte ging deze keer de brug iets minder goed, gelukkig wist ze zich op balk te herpakken en liet ze een mooie balkoefening zien. Juul en Esmee begonnen bij de brug. Helaas verliep de brugoefening van Juul niet helemaal vlekkeloos. Gelukkig kon ze zich herstellen op sprong en balk. Esmee turnde een nette brug oefening en liet een paar kleine foutjes zien op de balk. Wel behaalde ze de hoogste score op het onderdeel vloer.

In de derde en laatste wedstrijd kwam Annelie ten Have (7e) uit in de categorie pupil 2 D2. Op de brug liet Annelie een aantal mooie zwaaien zien en ook op de balk ging haar oefening erg goed.
Annelie ten HaveDaarna snel door naar vloer en sprong. Deze oefeningen gingen haar erg goed af, daarom heeft zij hier ook hoge scores weten te behalen. De turnsters werden geholpen door Nienke van Leeuwen en Erwin Kolkman. Beide lopen het komende sportseizoen stage bij Brinio Lochem.  Al met al zijn wij erg tevreden en kijken wij terug op een geslaagde wedstrijd met mooie resultaten. Dit beloofd wat het komende wedstrijdseizoen.

Komende agenda items

Geen evenementen

Gymzaal Curieplein

Curieplein 19
7242 KH  Lochem

Gymzaal De Zuiderenk

Prins Frisolaan 12a
7242 GZ  Lochem

Ledenadministratie

Boukje van den Toren

ledenadministratie@briniolochem.nl