dinsdag, 21 mei 2019

Turnen meisjes nieuws

Turnen meisjes nieuws

4 Brinio turnsters in finale 5e Divisie

Finale Sara en PhloxOp zaterdag 18 mei was de finale van de 5e divisie. Tijdens deze finale mochten 4 turnsters van Brinio Lochem voor de laatste keer dit seizoen hun oefeningen laten zien.

In de eerste wedstrijd waren Phlox Berens en Sara van Aalderen aan de beurt. Zij hebben tijdens deze wedstrijd hele mooie oefeningen laten zien. Phlox wist een nette oefening te laten zien op de brug en vloer. Sara wist tijdens haar balk oefening te blijven staan. Ook heeft zij een strakke brug oefening laten zien. 
Phlox is deze finale 5e geworden en Sara is 14e geworden

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Esmee Colenbrander. Ook zij wist mooie oefeningen te laten zien. Esmee heeft deze wedstrijd nieuwe onderdelen geturnd op vloer en balk. Helaas moest ze de balk vroegtijdig verlaten, maar ondanks de val wist Esmee deze wedstrijd 24e te worden.

In de derde wedstrijd was Suus Kastenberg aan de beurt. Suus begon deze wedstrijd bij de brug. Hier wist ze een nette oefening te laten zien. Bij balk is ze helaas één keer gevallen maar deze punten wist zij terug op te halen bij de vloer. Hier zette Suus een nette oefening neer. Suus is deze wedstrijd 29e geworden.

 


Finale Esmee

Finale Suus
 

Succes voor turnsters 6e Divisie

3e PW Maxime Carlijn en JaraZaterdag 13 april 2019 was de laatste voorronde van de 6e divisie. Deze wedstrijd werd gehouden in Doetinchem. Bij deze laatste wedstrijd wisten de Brinio Lochem turnsters opnieuw medailles mee naar huis te nemen en zelfs een paar mooie finale plaatsen te behalen.

Jolein Soer, Mare van der Woude, Jet Teelen en Anne ten Velde mochten in de eerste wedstrijd hun oefeningen laten zien. Mare, Jet en Jolein deden mee in de categorie pupil 1, D3. Mare turnde een zeer nette balk oefening en een nette zweefrol op sprong. Mare is deze wedstrijd 8e geworden. Jet wist zichzelf te bewijzen op de vloer en balk door strakke oefeningen te turnen. Jet is deze wedstrijd 5e geworden. Jolein wist ook een nette 4-kamp te turnen. Door haar prestatie wist ze opnieuw het podium te behalen. Met een mooie gouden medaille kon Jolein richting Lochem. Tevens heeft ze zich geplaatst voor de regiofinale. Anne deed mee in de categorie pupil 2, D3. Ook Anne wist naar behoren te turnen. Door nette oefeningen neer te zetten behaalde ze een knappe 3e plaats. Anne is hierdoor geplaatst voor de regiofinale.

In de tweede wedstrijd waren Jara ten Have, Carlijn Vijselaar en Maxime Wagelaar aan de beurt. Zij deden mee in de categorie jeugd 1, D3. Carlijn heeft een zeer nette sprong oefening laten zien en een mooie rol op balk zij behaalde vandaag de 4e plek. Hierdoor is Carlijn door naar de finale. Maxime heeft deze wedstrijd voor het eerst op gehurkt op de brug. Doordat haar alles vandaag is gelukt, wist Maxime de bronzen medaille mee naar huis te nemen. Jara wist vandaag nette oefeningen te laten zien op de 4 damestoestellen. Hierdoor mocht Jara het zilver meenemen naar huis. Ook is ze hierdoor geplaatst voor de regiofinale.

De finale wordt gehouden in Winterswijk op 25 mei 201

3e PW Mare Anne Jolein en Jet

Knappe prestatie Romée Brinks

Rome Brinks PW 3Zondag 17 maart 2019, mocht Romée Brinks haar 3e en laatste wedstrijd turnen in de Sport- en turnhal van Winterswijk. Deze wedstrijd heeft Romée veel persoonlijke doelen behaald! Ze begon de wedstrijd op de brug. Hier heeft Romée een zeer nette oefening geturnd. Ze wist zelfs alle eisen te behalen. Bij haar lievelingsonderdeel, de vloer wist ze een hele nette en strakke oefening te turnen. Op spong had Romée als doel om deze keer met plank te springen. Dit doel is glansrijk behaalt, Romée wist een hele mooie sprong neer te zetten.

Romée is in deze wedstrijd 6e geworden. Ook heeft ze zich als 2e reserve geplaatst voor de finale wedstrijden.

Veelbelovende prestaties van onze turnsters 6e divisie

2epwMareAnne JoleinZaterdag 23 februari mochten de 6e divisie turnsters van Brinio Lochem deelnemen aan de tweede plaatsingswedstrijd in Steenderen. In de eerste wedstrijd kwamen Mare van der Woude, Jolein Soer en Anne ten Velde in actie. Mare en Jolein deden mee in de categorie pupil 1, D3. Mare wist  bij deze wedstrijd haar hele vloer oefening uit haar hoofd, waar ze de afgelopen trainingen veel op geoefend heeft. Deze oefening heeft zij zeer netjes geturnd. Mare vond zichzelf terug op een knappe 6e plaats. Jolein wist een balkoefening naar behoren te turnen. Ook op de andere toestellen liet Jolein zien dat ze uit het goede hout gesneden is.  Jolein mocht vandaag opnieuw plaatsnemen op de eerste plaats. Met een mooie gouden medaille ging zij huiswaarts. Anne deed mee in de categorie pupil 2, D3. Anne was wat zenuwachtig voor de koprol op balk, deze zenuwen waren uiteindelijk nergens voor nodig. Door haar zenuwen te overwinnen wist ook vandaag Anne het podium te halen. Zij mocht naar huis met de bronzen medaille.

In wedstrijd 2 mochten Jara ten Have en Carlijn Vijselaar laten zien wat ze in hun mars hadden. Beide meiden deden mee in de categorie jeugd 1, D3. Carlijn wist haar angsten bij de balk te overwinnen. Ook heeft Carlijn een zeer nette vloer oefening geturnd. Carlijn greep net naast het podium en vond zichzelf terug op de 4e plaats. Jara wist en mooie vierkamp te turnen, dit bracht haar op de tweede plek.

In de derde en laatste wedstrijd mocht Jill Bosman haar oefeningen laten zien. Zij deed mee in de categorie jeugd 2, supp. H. Met een mooie balkoefening wist zij op dit toestel de eerste plaats te behalen. In de einduitslag is Jill op een 15e plaats terechtgekomen.

De derde en laatste voorronde voor deze turnsters zal plaatsvinden op zaterdag 13 april.

uitslagen

2e Plaatsingswedstrijden 5 e Divisie

Roos Annelie Sara en PhloxDeze wedstrijden werden gehouden op 17 februari in de Sport- en turnhal van Winterswijk.

In de eerste wedstrijd waren Elze-Noor Mol en Esmee Colenbrander aan de beurt. Zij deden mee in de categorie instap D2. Voor Esmee was dit haar eerste wedstrijd. Zij wist mooie oefeningen neer te zetten en zich mooi strak te houden op de brug. Elze-Noor heeft een nette oefening laten zien op de vloer met twee moeilijke handstanden.

In de tweede wedstrijd mochten Phlox Berens, Annelie ten Have, Roos Meijer en Sara van Aalderen hun oefeningen laten zien. Zij deden mee in de categorie pupil 1 D2. Phlox heeft zeer nette oefeningen laten zien. Op de vloer en brug wist zij alle plusjes te behalen en heeft deze zeer netjes uitgevoerd. Annelie wist bij de brug haar hoge opzwaai te verbeteren door hem hoog op te gooien en zeer strak te turnen. Ook bij sprong wist zij zich te bewijzen door een twee mooie handstand platvallen te turnen. Roos wist haar angsten te overwinnen en een hele mooie oefening te turnen op de balk! Ook het op hurken is haar deze keer gelukt.
Sara wist haar doel te behalen en zij turnde een hele mooie balk oefening. Sara wist tijdens de balkoefening keurig op de 10 cm. dunne balk te blijven staan!

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Suus Kastenberg, Esmee Schekman en Fien Hietbrink. Zij deden mee in de categorie pupil 2 D2. Suus wist bij brug mooi door te turnen en het ophurken te behalen. Ook heeft zij hier haar zwaaien weten te verbeteren. Esmee heeft twee zeer strakke oefeningen laten zien op de sprong. Ook heeft zij zichzelf bewezen op de brug en heeft daar een mooie oefening weten neer te zetten. Fien heeft een mooie brug oefening geturnd. Ook wist zij haar overslag op vloer en sprong goed uit te voeren waardoor zij een strakke heeft laten zien.  

In de vierde tevens laatste wedstrijd was het de beurt aan onze junioren. Fenna Tabak, Anouk Schekman en Birtte Uenk mochten zichzelf bewijzen. Zij deden mee in de categorie junior Supplement F. Fenna heeft bij de sprong een mooie overslag met een gespannen lichaam laten zien. Ook haar brug ging erg goed. Anouk heeft een erg nette en strakke oefening laten zien op de vloer en brug. Birtte heeft haar angsten opnieuw overwonnen en bij de sprong met plank gesprongen. Ook is zij deze wedstrijd op de balk blijven staan en heeft ons een mooie oefening laten zien. 

De volgende wedstijd zal plaatsvinden op 31 maart in de Sazahal in Doetinchem.

Uitslagen Excel
uitslagen .pdf

         Anouk Fenna en Birte Elze Noor en Esmee Colenbrander Fien Esmee en Suus Suus Esmee en Fien 

 

 

 

Gymzaal Curieplein

Curieplein 19
7242 KH  Lochem

Gymzaal De Zuiderenk

Prins Frisolaan 12a
7242 GZ  Lochem

Ledenadministratie

Keimpe Klompe

ledenadministratie@briniolochem.nl