vrijdag, 15 november 2019

Turnen meisjes nieuws

Turnen meisjes nieuws

Turnsters in de prijzen tijdens Rayonkampioenschappen

Groep turnstersOp zaterdag 9 november vond in sporthal de Beemd in Lochem de jaarlijkse Rayonkampioenschappen plaats. Deze werden mede georganiseerd door door onze vereniging.

In wedstrijd 1 deden vele meiden mee in de categorie pré instap en instap D3: Amalya Dijkersman (8e), Vera Gijselaar (15e), Anne Wansink (6e), Melisa Kuijers (6e), Silke Hassink (7e), Fenna Lohman (10e), Yasmin Arfman (14e), Saara Lenselink (7e), Elin Koonstra (3e) en Minke Creutzberg (5e). Voor velen van hen was het de eerste wedstrijd. Met best wat zenuwen begonnen de turnsters bij hun eerste toestel. Dit ging erg goed, na dit toestel waren de meeste zenuwen verdwenen en werd de wedstrijd steeds leuker. Aan het einde van de wedstrijd mochten Elin en Melisa het brons in ontvangst nemen. In de andere baan turnde Anne ten Velde (3e) in de categorie jeugd 1 D3 en deed Suus Kastenberg (3e) mee in de categorie jeugd 1 D2.  Suus heeft een mooie balk oefening geturnd en Anne heeft tijdens de lessen hard geoefend voor haar brug oefening. Dit was ook terug te zien in de wedstrijd. Beide meiden hebben een zeer nette wedstrijd geturnd en mochten daarom beiden plaats nemen op het podium. Suus en Anne mochten het brons mee terugnemen naar Lochem.

Esmee Colenbrander, Phlox Berens, Juul Struijk, Sophia Kastenberg en Annelotte HorstIn wedstrijd 2 was het de beurt aan Phlox Berens (1e), zij deed voor het eerst mee in de categorie D1. Met veel zenuwen begon Phlox bij de sprong. Hier liet ze een mooie salto en overslag zien. Na de sprong ging ze naar de brug en balk. Ook hier liet ze zien dat ze uit het juiste turnhout gesneden is. Phlox mocht plaatsnemen op de hoogte trede van het podium en het goud in ontvangst nemen. In de andere baan kwamen Sophia Kastenberg (4e), Annelotte Horst (11e), Juul Struijk (4e) en Esmee Colenbrander (5e) in actie. Sophia en Annelotte deden mee in de categorie instap D2 en Juul en Esmee in de categorie pupil 1 D2. Sophia had een strakke oefening op sprong en brug. Bij Annelotte ging deze keer de brug iets minder goed, gelukkig wist ze zich op balk te herpakken en liet ze een mooie balkoefening zien. Juul en Esmee begonnen bij de brug. Helaas verliep de brugoefening van Juul niet helemaal vlekkeloos. Gelukkig kon ze zich herstellen op sprong en balk. Esmee turnde een nette brug oefening en liet een paar kleine foutjes zien op de balk. Wel behaalde ze de hoogste score op het onderdeel vloer.

In de derde en laatste wedstrijd kwam Annelie ten Have (7e) uit in de categorie pupil 2 D2. Op de brug liet Annelie een aantal mooie zwaaien zien en ook op de balk ging haar oefening erg goed.
Annelie ten HaveDaarna snel door naar vloer en sprong. Deze oefeningen gingen haar erg goed af, daarom heeft zij hier ook hoge scores weten te behalen. De turnsters werden geholpen door Nienke van Leeuwen en Erwin Kolkman. Beide lopen het komende sportseizoen stage bij Brinio Lochem.  Al met al zijn wij erg tevreden en kijken wij terug op een geslaagde wedstrijd met mooie resultaten. Dit beloofd wat het komende wedstrijdseizoen.

Clubkampioenschappen 2019 turnsters.

PhloxOp zaterdag 13 juli vonden in gymzaal het Curieplein de jaarlijkse Clubwedstrijden plaats. Een spannende dag waarbij sommige turnsters van BRINIO hun eerste wedstrijd hebben geturnd. Er werden hele mooie oefeningen getoond tijdens deze jaarlijkse Clubwedstrijden. Iedereen ging deze dag met een diploma naar huis waarop hun wel verdiende score stond.  Ook dit jaar kunnen wij terugkijken op een geslaagde activiteit! 71 turnsters, 7 helpende handjes, 2 leiding, 4 juryleden, 14 andere vrijwilligers (vanuit het bestuur en de ouders) en een heleboel publiek om de turnsters aan te moedigen hebben ervoor gezorgd deze gezellige en drukke dag tot een succes te maken. Voor het begeleiden van deze turnsters was er de hulp van helpende handjes en dat terwijl deze meiden ook zelf een ronde moesten turnen. Een topprestatie van deze meiden! Gelukkig waren er daarnaast ook nog ouders en bestuursleden om te helpen met de catering, het invoeren van de cijfers, het schrijven van de diploma's en alle andere verrichtingen. Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor de geboden hulp, we hopen bij volgende wedstrijden en activiteiten nog meer vrijwilligers te verwelkomen om samen de dag tot een succes te maken! Per leeftijdscategorie mochten er 3 meisjes een medaille in ontvangst nemen.

Clubkampioen 2019
Phlox Berens

 

Uitslagen:

Wedstrijd 1 groep 3/4
1. Fenna Lohman
2. Vera Gijzelaar
3. Anne Wansink

Wedstrijd 2 groep 5/6
1. Feline Halfman
2. Demi Koonstra
3. Zanna Wielink

Wedstrijd 3 groep 7/8
1. Meike Jonkers
2. Daniek Freriks
3. Annelot Lensink

Pre instap D3
1. Sophia Kastenberg
2. Annelotte Horst

Instap D2
1. Juul Struijk
2. Elze-Noor Mol
3. Esmee Colenbrander

Pupil 1 D2
1. Phlox Berens
2. Sara van Aalderen
3. Annelie ten Have

Pupil 1 D3
1. Jolein Soer

Pupil 2 D2
1. Suus Kastenberg

Pupil 2 D3
1. Anne ten Velde

Jeugd 1 D3
1. Jara ten Have
2. Carlijn Vijzelaar
3. Maxime Wagelaar

Senior Supp. E
1. Romee Brinks

Finale 6e divisie in Winterswijk

Finale Jare ten Have en Carlijn VijzelaarOp zaterdag 25 mei vond de finale van de 6e divisie plaats in de Sport- en turnhal van Winterswijk. Jolein Soer, Jara ten Have, Carlijn Vijzelaar en Anne ten Velde wisten zich hiervoor te plaatsen. Jolein Soer mocht in wedstrijd 1 het spits afbijten. Op de balk wist Jolein een keurige oefening te laten zien. Zij wist zelfs te blijven staan en een mooie handstand te turnen. Op brug wist Jolein zichzelf opnieuw te bewijzen, hier wist ze een strakke oefening neer te zetten.
 

In de tweede wedstrijd kwamen Jara ten Have en Carlijn Vijselaar in actie. Ook zij wisten deze wedstrijd mooie oefeningen te vertonen. Eerst naar sprong. Daar wisten de turnsters mooie resultaten te behalen. Bij de brug helaas een val voor Jara, gelukkig wist Jara zicht te herpakken op balk en vloer. Carlijn heeft een mooie balk en vloer oefening laten zien. Ook heeft zij deze wedstrijd opnieuw de koprol op balk alleen gedaan.

 

In de derde en laatste wedstrijd was Anne ten Velde aan de beurt. Anne begon deze wedstrijd op de vloer. Haar beste onderdeel. En dit liet zij ook zien door een strakke oefening te turnen. Op sprong en brug ging alles naar wens, een paar wiebels bij de balk maar verder nette oefeningen. Haar laatste onderdeel was de balk. Helaas moest ze dit onderdeel vroegtijdig verlaten maar desondanks wist ze verder haar oefening naar behoren te turnen.

 

Finale Jolein Soer Finale Anne ten have

4 Brinio turnsters in finale 5e Divisie

Finale Sara en PhloxOp zaterdag 18 mei was de finale van de 5e divisie. Tijdens deze finale mochten 4 turnsters van Brinio Lochem voor de laatste keer dit seizoen hun oefeningen laten zien.

In de eerste wedstrijd waren Phlox Berens en Sara van Aalderen aan de beurt. Zij hebben tijdens deze wedstrijd hele mooie oefeningen laten zien. Phlox wist een nette oefening te laten zien op de brug en vloer. Sara wist tijdens haar balk oefening te blijven staan. Ook heeft zij een strakke brug oefening laten zien. 
Phlox is deze finale 5e geworden en Sara is 14e geworden

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Esmee Colenbrander. Ook zij wist mooie oefeningen te laten zien. Esmee heeft deze wedstrijd nieuwe onderdelen geturnd op vloer en balk. Helaas moest ze de balk vroegtijdig verlaten, maar ondanks de val wist Esmee deze wedstrijd 24e te worden.

In de derde wedstrijd was Suus Kastenberg aan de beurt. Suus begon deze wedstrijd bij de brug. Hier wist ze een nette oefening te laten zien. Bij balk is ze helaas één keer gevallen maar deze punten wist zij terug op te halen bij de vloer. Hier zette Suus een nette oefening neer. Suus is deze wedstrijd 29e geworden.

 


Finale Esmee

Finale Suus
 

Succes voor turnsters 6e Divisie

3e PW Maxime Carlijn en JaraZaterdag 13 april 2019 was de laatste voorronde van de 6e divisie. Deze wedstrijd werd gehouden in Doetinchem. Bij deze laatste wedstrijd wisten de Brinio Lochem turnsters opnieuw medailles mee naar huis te nemen en zelfs een paar mooie finale plaatsen te behalen.

Jolein Soer, Mare van der Woude, Jet Teelen en Anne ten Velde mochten in de eerste wedstrijd hun oefeningen laten zien. Mare, Jet en Jolein deden mee in de categorie pupil 1, D3. Mare turnde een zeer nette balk oefening en een nette zweefrol op sprong. Mare is deze wedstrijd 8e geworden. Jet wist zichzelf te bewijzen op de vloer en balk door strakke oefeningen te turnen. Jet is deze wedstrijd 5e geworden. Jolein wist ook een nette 4-kamp te turnen. Door haar prestatie wist ze opnieuw het podium te behalen. Met een mooie gouden medaille kon Jolein richting Lochem. Tevens heeft ze zich geplaatst voor de regiofinale. Anne deed mee in de categorie pupil 2, D3. Ook Anne wist naar behoren te turnen. Door nette oefeningen neer te zetten behaalde ze een knappe 3e plaats. Anne is hierdoor geplaatst voor de regiofinale.

In de tweede wedstrijd waren Jara ten Have, Carlijn Vijselaar en Maxime Wagelaar aan de beurt. Zij deden mee in de categorie jeugd 1, D3. Carlijn heeft een zeer nette sprong oefening laten zien en een mooie rol op balk zij behaalde vandaag de 4e plek. Hierdoor is Carlijn door naar de finale. Maxime heeft deze wedstrijd voor het eerst op gehurkt op de brug. Doordat haar alles vandaag is gelukt, wist Maxime de bronzen medaille mee naar huis te nemen. Jara wist vandaag nette oefeningen te laten zien op de 4 damestoestellen. Hierdoor mocht Jara het zilver meenemen naar huis. Ook is ze hierdoor geplaatst voor de regiofinale.

De finale wordt gehouden in Winterswijk op 25 mei 201

3e PW Mare Anne Jolein en Jet

Gymzaal Curieplein

Curieplein 19
7242 KH  Lochem

Gymzaal De Zuiderenk

Prins Frisolaan 12a
7242 GZ  Lochem

Ledenadministratie

Boukje van den Toren

ledenadministratie@briniolochem.nl