zaterdag, 19 januari 2019

Turnen meisjes nieuws

Turnen meisjes nieuws

Eerste plaatsingswedstrijd 5e divisie

Birtte Uenk Fenna Tabak en Anouk SchekmanZondag 13 januari 2019 heeft de eerste plaatsingswedstrijd van de 5e divisie plaatsgevonden. Deze wedstrijd werd gehouden in Didam.

In de eerste wedstrijd waren Elze-Noor Mol en Juul Struijk aan de beurt. Zij deden mee in de categorie instap D2. Voor beide dames was dit de eerste keer dat zij meededen aan een district wedstrijd. Dus extra spannend! Elze-Noor turnde een hele mooie oefening op de vloer met mooie handstanden, op de brug wist zij overal goed te spannen. 
Juul wist een nette balk en brug oefening te turnen met een mooie hoekhang.

In de tweede wedstrijd mochten Phlox Berens, Annelie ten Have, Roos Meijer en Sara van Aalderen hun oefeningen laten zien. Zij deden mee in de categorie pupil 1 D2. Phlox heeft zeer nette oefeningen laten zien met hier en daar een wiebel op de balk. Annelie hield bij de brug en ook bij de andere oefeningen haar benen mooi recht te houden. Ook bij sprong wist zij zich te bewijzen door een zeer nette handstand platval te turnen. 
Roos wist haar angsten te overwinnen en een hele mooie oefening te turnen op de balk! Ook haar vloer ging erg goed met een zeer mooie oefening.
Sara wist haar doel te behalen en zij turnde een hele mooie balk oefening. Ook wist zij zichzelf te bewijzen op de brug door haar nieuwe afsprong mooi te turnen.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Suus Kastenberg, Esmee Schekman en Fien Hietbrink. Zij deden mee in de categorie pupil 2 D2.
Suus wist bij brug mooi door te turnen en het ophurken te behalen. Ook wist zij op de balk te blijven staan met haar radslag! 
Esmee heeft voor het eerst zelf overgesprongen bij de brug en wist daarom een mooie oefening te turnen op de brug. Ook heeft zij zichzelf bewezen op de balk en heeft daar een mooie oefening weten neer te zetten. Fien heeft een mooie brug oefening geturnd. Ook wist zij haar overslag op vloer goed uit te voeren.

In de vierde tevens laatste wedstrijd mochten Fenna Tabak, Anouk Schekman en Birtte Uenk zichzelf bewijzen. Zij deden mee in de categorie junior Supplement F. 
Fenna wist op de balk te blijven staan met haar radslag en bij de sprong heeft zij een mooie overslag met een gespannen lichaam laten zien. Anouk wist ook te blijven staan op de balk met de radslag. Zij turnde op de brug een zeer nette oefening. Birtte heeft haar angsten overwonnen en bij de sprong met plank gesprongen. Ook wist zij bij de brug een zeer mooie oefening te turnen.

De eerst volgende wedstrijd voor deze turnsters vindt op 17 februari 2019 in Winterswijk!

Uitslagen:
Instap D 2
Pupil1 D 2
Pupil 2 D 2
Junior supplement F

 Elze Noor Mol en Juul Struijk
Esmee Schekman Suus Kastenberg en Fien Hietbrink


Roos Meijer Annelie ten Have Phlox Berens en Sara van Aalderen
 

Romée Brinks zesde

Rome BrinksOp zondag 9 december had Romée Brinks haar eerste plaatsingswedstrijd 5 divisie senior E in de Sazahal in Doetinchem. Ondanks dat de wedstrijd werd vervroegd, mocht dat het plezier niet baten. Romée mocht vandaag beginnen op haar beste toestel, de vloer. Hier turnde zij een zeer nette oefening en werd hier zelfs derde. Daarna gingen we door naar de sprong. Met wat kleine angsten heeft Romée een mooie sprong gesprongen.

Op de brug heeft Romèe een prima oefening geturnd met een mooie kip en zonder vallen. Op de balk heeft Romée twee nieuwe onderdelen geturnd, namelijk boogje voorover en een zijwaartse handstand. Helaas is zij één keer gevallen. In de einduitslag vond Romèe zichzelf op een 6e plaats terug

Succesvolle Rayonkampioenschappen voor onze turnsters

20181103 114452Op zaterdag 3 november stond de Rayonkampioenschappen voor turnsters die turnen in Rayon ‘’De Hanzestreek” op de planning. Deze wedstrijden werden gehouden in Sporthal De Beemd te Lochem. Een spannende dag waarbij sommige turnsters van Brinio hun eerste wedstrijd hebben geturnd.

In wedstrijd 1 mochten onze pre-instappers, instap D2 en Pupil 1 D3 meiden laten zien wat ze in hun mars hebben. Sophia Kastenberg (8e), Annelotte Horst (9e)
, Esmee Colenbrander (8e) Juul Struijk (10e, Elze-Noor Mol (12e), Jolein Soer (5e) en Jet Teelen (6e)) kwamen in deze wedstrijd in actie. In een sterk deelnemersveld hebben zij zich uitstekend geweerd. Met mooie oefeningen vochten ze zich door de 4 rondes, waarbij de balk voor wat ‘’uitdagingen’’ zorgden. Helaas moesten enkele meiden het toestel voortijdig verlaten.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan de Pupil 2 D2 en Jeugd 1 D3 meiden. De dames draaiden alle vijf een prima wedstrijd en lieten mooie elementen zien. Dit eindigde voor Suus Kastenberg met een mooie bronzen medaille. Esmee Schekman werd 5e en Fien Hietbrink 6e. Bij de Jeugd 1 meiden mocht Jade Bannink het zilver meenemen naar huis en eindigde Maxime Wagelaar verdienstelijk op een 3e plaats.

In wedstrijd 3 was het de beurt aan onze Pupil 2 D3, Anne ten Velde. Anne behaalde op de brug het hoogste cijfer in de einduitslag vond ze zichzelf terug op een mooie 4e plek. Ook kwamen de Pupil 1 D2 meiden in actie. Roos Meijer eindigde als 10e Annelie ten Have 8e en was het brons vandaag voor Phlox Berens. Al met al hebben alle meiden het uitstekend gedaan op deze eerste wedstrijd. Waarbij de meiden keurige oefeningen hebben laten zien en het aller belangrijkste, ze hebben veel plezier gehad. Na deze mooie Rayonkampioenschappen zijn wij klaar voor het komende wedstrijdseizoen. 

20181103 1332410 20181103 155154 20181103 135936

             

Nieuwe trainingspakken selectiemeisjes Brinio Lochem

trainingspakken selectiemeisjesWoensdag 30 mei 2018 was het zover, de selectiemeiden van gymnastiekvereniging Brinio Lochem kregen, mede dankzij sponsoring van Multicopy Lochem, hun trainingspakken uitgereikt!

Nog een paar wedstrijden te gaan en dan is het turnseizoen al weer voorbij. Maar na de zomervakantie zullen de meiden van de Brinio Lochem weer mee doen met de wedstrijden en dan in hun nieuwe trainingspak.

Multicopy Lochem: bedankt!!

Uitslagen clubkampioenschappen meisjes

Een beetje laat maar hier dan toch de uitslagen van de clubkampioenschappen voor meisjes.

Deze werden op zaterdag 21 april gehouden in de gymzaal aan het Curieplein.
Het clubkampioenschap was een groot succes gezien het grote aantal deelneemsters.

Clubkampioen is Janneke Liebe geworden. We feliciteren haar van harte.

De uitslagen per wedstrijd ronde zijn.

Wedstrijd 1
Wedstrijd 2
Wedstrijd 3
Einduitslag clubkampioenschap

Gymzaal Curieplein

Curieplein 19
7242 KH  Lochem

Gymzaal De Zuiderenk

Prins Frisolaan 12a
7242 GZ  Lochem

Ledenadministratie

Keimpe Klompe

ledenadministratie@briniolochem.nl