zaterdag, 21 september 2019

Turnen meisjes nieuws

Turnen meisjes nieuws

Clubkampioenschappen 2019 turnsters.

PhloxOp zaterdag 13 juli vonden in gymzaal het Curieplein de jaarlijkse Clubwedstrijden plaats. Een spannende dag waarbij sommige turnsters van BRINIO hun eerste wedstrijd hebben geturnd. Er werden hele mooie oefeningen getoond tijdens deze jaarlijkse Clubwedstrijden. Iedereen ging deze dag met een diploma naar huis waarop hun wel verdiende score stond.  Ook dit jaar kunnen wij terugkijken op een geslaagde activiteit! 71 turnsters, 7 helpende handjes, 2 leiding, 4 juryleden, 14 andere vrijwilligers (vanuit het bestuur en de ouders) en een heleboel publiek om de turnsters aan te moedigen hebben ervoor gezorgd deze gezellige en drukke dag tot een succes te maken. Voor het begeleiden van deze turnsters was er de hulp van helpende handjes en dat terwijl deze meiden ook zelf een ronde moesten turnen. Een topprestatie van deze meiden! Gelukkig waren er daarnaast ook nog ouders en bestuursleden om te helpen met de catering, het invoeren van de cijfers, het schrijven van de diploma's en alle andere verrichtingen. Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor de geboden hulp, we hopen bij volgende wedstrijden en activiteiten nog meer vrijwilligers te verwelkomen om samen de dag tot een succes te maken! Per leeftijdscategorie mochten er 3 meisjes een medaille in ontvangst nemen.

Clubkampioen 2019
Phlox Berens

 

Uitslagen:

Wedstrijd 1 groep 3/4
1. Fenna Lohman
2. Vera Gijzelaar
3. Anne Wansink

Wedstrijd 2 groep 5/6
1. Feline Halfman
2. Demi Koonstra
3. Zanna Wielink

Wedstrijd 3 groep 7/8
1. Meike Jonkers
2. Daniek Freriks
3. Annelot Lensink

Pre instap D3
1. Sophia Kastenberg
2. Annelotte Horst

Instap D2
1. Juul Struijk
2. Elze-Noor Mol
3. Esmee Colenbrander

Pupil 1 D2
1. Phlox Berens
2. Sara van Aalderen
3. Annelie ten Have

Pupil 1 D3
1. Jolein Soer

Pupil 2 D2
1. Suus Kastenberg

Pupil 2 D3
1. Anne ten Velde

Jeugd 1 D3
1. Jara ten Have
2. Carlijn Vijzelaar
3. Maxime Wagelaar

Senior Supp. E
1. Romee Brinks

Finale 6e divisie in Winterswijk

Finale Jare ten Have en Carlijn VijzelaarOp zaterdag 25 mei vond de finale van de 6e divisie plaats in de Sport- en turnhal van Winterswijk. Jolein Soer, Jara ten Have, Carlijn Vijzelaar en Anne ten Velde wisten zich hiervoor te plaatsen. Jolein Soer mocht in wedstrijd 1 het spits afbijten. Op de balk wist Jolein een keurige oefening te laten zien. Zij wist zelfs te blijven staan en een mooie handstand te turnen. Op brug wist Jolein zichzelf opnieuw te bewijzen, hier wist ze een strakke oefening neer te zetten.
 

In de tweede wedstrijd kwamen Jara ten Have en Carlijn Vijselaar in actie. Ook zij wisten deze wedstrijd mooie oefeningen te vertonen. Eerst naar sprong. Daar wisten de turnsters mooie resultaten te behalen. Bij de brug helaas een val voor Jara, gelukkig wist Jara zicht te herpakken op balk en vloer. Carlijn heeft een mooie balk en vloer oefening laten zien. Ook heeft zij deze wedstrijd opnieuw de koprol op balk alleen gedaan.

 

In de derde en laatste wedstrijd was Anne ten Velde aan de beurt. Anne begon deze wedstrijd op de vloer. Haar beste onderdeel. En dit liet zij ook zien door een strakke oefening te turnen. Op sprong en brug ging alles naar wens, een paar wiebels bij de balk maar verder nette oefeningen. Haar laatste onderdeel was de balk. Helaas moest ze dit onderdeel vroegtijdig verlaten maar desondanks wist ze verder haar oefening naar behoren te turnen.

 

Finale Jolein Soer Finale Anne ten have

4 Brinio turnsters in finale 5e Divisie

Finale Sara en PhloxOp zaterdag 18 mei was de finale van de 5e divisie. Tijdens deze finale mochten 4 turnsters van Brinio Lochem voor de laatste keer dit seizoen hun oefeningen laten zien.

In de eerste wedstrijd waren Phlox Berens en Sara van Aalderen aan de beurt. Zij hebben tijdens deze wedstrijd hele mooie oefeningen laten zien. Phlox wist een nette oefening te laten zien op de brug en vloer. Sara wist tijdens haar balk oefening te blijven staan. Ook heeft zij een strakke brug oefening laten zien. 
Phlox is deze finale 5e geworden en Sara is 14e geworden

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Esmee Colenbrander. Ook zij wist mooie oefeningen te laten zien. Esmee heeft deze wedstrijd nieuwe onderdelen geturnd op vloer en balk. Helaas moest ze de balk vroegtijdig verlaten, maar ondanks de val wist Esmee deze wedstrijd 24e te worden.

In de derde wedstrijd was Suus Kastenberg aan de beurt. Suus begon deze wedstrijd bij de brug. Hier wist ze een nette oefening te laten zien. Bij balk is ze helaas één keer gevallen maar deze punten wist zij terug op te halen bij de vloer. Hier zette Suus een nette oefening neer. Suus is deze wedstrijd 29e geworden.

 


Finale Esmee

Finale Suus
 

Succes voor turnsters 6e Divisie

3e PW Maxime Carlijn en JaraZaterdag 13 april 2019 was de laatste voorronde van de 6e divisie. Deze wedstrijd werd gehouden in Doetinchem. Bij deze laatste wedstrijd wisten de Brinio Lochem turnsters opnieuw medailles mee naar huis te nemen en zelfs een paar mooie finale plaatsen te behalen.

Jolein Soer, Mare van der Woude, Jet Teelen en Anne ten Velde mochten in de eerste wedstrijd hun oefeningen laten zien. Mare, Jet en Jolein deden mee in de categorie pupil 1, D3. Mare turnde een zeer nette balk oefening en een nette zweefrol op sprong. Mare is deze wedstrijd 8e geworden. Jet wist zichzelf te bewijzen op de vloer en balk door strakke oefeningen te turnen. Jet is deze wedstrijd 5e geworden. Jolein wist ook een nette 4-kamp te turnen. Door haar prestatie wist ze opnieuw het podium te behalen. Met een mooie gouden medaille kon Jolein richting Lochem. Tevens heeft ze zich geplaatst voor de regiofinale. Anne deed mee in de categorie pupil 2, D3. Ook Anne wist naar behoren te turnen. Door nette oefeningen neer te zetten behaalde ze een knappe 3e plaats. Anne is hierdoor geplaatst voor de regiofinale.

In de tweede wedstrijd waren Jara ten Have, Carlijn Vijselaar en Maxime Wagelaar aan de beurt. Zij deden mee in de categorie jeugd 1, D3. Carlijn heeft een zeer nette sprong oefening laten zien en een mooie rol op balk zij behaalde vandaag de 4e plek. Hierdoor is Carlijn door naar de finale. Maxime heeft deze wedstrijd voor het eerst op gehurkt op de brug. Doordat haar alles vandaag is gelukt, wist Maxime de bronzen medaille mee naar huis te nemen. Jara wist vandaag nette oefeningen te laten zien op de 4 damestoestellen. Hierdoor mocht Jara het zilver meenemen naar huis. Ook is ze hierdoor geplaatst voor de regiofinale.

De finale wordt gehouden in Winterswijk op 25 mei 201

3e PW Mare Anne Jolein en Jet

Knappe prestatie Romée Brinks

Rome Brinks PW 3Zondag 17 maart 2019, mocht Romée Brinks haar 3e en laatste wedstrijd turnen in de Sport- en turnhal van Winterswijk. Deze wedstrijd heeft Romée veel persoonlijke doelen behaald! Ze begon de wedstrijd op de brug. Hier heeft Romée een zeer nette oefening geturnd. Ze wist zelfs alle eisen te behalen. Bij haar lievelingsonderdeel, de vloer wist ze een hele nette en strakke oefening te turnen. Op spong had Romée als doel om deze keer met plank te springen. Dit doel is glansrijk behaalt, Romée wist een hele mooie sprong neer te zetten.

Romée is in deze wedstrijd 6e geworden. Ook heeft ze zich als 2e reserve geplaatst voor de finale wedstrijden.

Komende agenda items

Geen evenementen

Gymzaal Curieplein

Curieplein 19
7242 KH  Lochem

Gymzaal De Zuiderenk

Prins Frisolaan 12a
7242 GZ  Lochem

Ledenadministratie

Keimpe Klompe

ledenadministratie@briniolochem.nl