zondag, 22 april 2018

Turnen meisjes nieuws

Turnen meisjes nieuws

Meisjes turnen een goede wedstrijd in Winterswijk

5e divisie winterswijk Birtte Jara en Anouk 040318Zondag 4 maart 2018, hebben de selectie meiden van Brinio Lochem de 2e plaatsingswedstrijd 5e divisie in Winterswijk geturnd.
Ze hebben het allemaal super goed gedaan. Zij werden vandaag begeleid door Joshua Nijbroek en Naomi Ulkeman.
In de 1e wedstrijd waren Esmee, Fien en Suus aan de beurt.
Esmee Schekman, heeft een hele goede wedstrijd geturnd en heeft de 16e plek gehaald.
Fien Hietbrink, heeft een erg nette wedstrijd gedraaid en heeft daarom de 23e plek gehaald.
Suus Kastenberg, heeft een mooie wedstrijd geturnd en heeft erg netjes gewerkt en heeft daarom de 24e plek gehaald.

In de 2e wedstrijd waren Jara, Anouk en Birtte aan de beurt.
Jara ten Have, heeft een mooie wedstrijd geturnd en heeft het erg naar haar zin gehad en een mooie 22e plek gehaald.
Anouk Schekman, heeft mooie oefeningen geturnd met een erg mooie salto van de brug en daarom de 10e plek gehaald.
Birtte Uenk, heeft vandaag nieuwe elementen gedaan en heeft erg netjes gewerkt. Zij heeft een mooie 23e plek gehaald.
In de derde wedstrijd waren Fenna en Romée aan de beurt.
Romée Brinks, heeft erg nette en mooie oefeningen geturnd. Door haar doorzettingsvermogen heeft zij de 13e plek gehaald.
Fenna Tabak, heeft door haar nette prestaties en strakke oefeningen een hele mooie 8e plek gehaald.

5e divisie winterswijk Rome en Fenna 040318

Succesvolle start voor 6e divisie meiden Brinio Lochem

6e Divisie 180120 2

Zaterdag 20 januari vond de eerste plaatsingswedstijd van de 6e divisie plaats in het Dorpshuus Hoeflo in Harfsen. De dag begon met de instap en de pupil 1 meiden. Annelie ten Have (instap) begon haar wedstrijd op sprong. Ze heeft een prima wedstrijd geturnd dat zich heeft beloond met een mooie zilveren medaille. Anne ten Velde (pupil 1)  begon haar wedstrijd op vloer en heeft mooie oefeningen laten zien. Anne is op de 5e plaats geëindigd. Helaas waren er wat afmeldingen vandaag en konden enkele meiden niet deelnemen vanwege ziekte.

In wedstrijd 2  waren de pupil 2 en jeugd 1 meiden aan de beurt. Pupillen Jade Bannink, Danni Kok en Carlijn Vijselaar begonnen hun wedstrijd op brug en draaiden alle drie een prima wedstrijd wat resulteerde in een 3e, 8e en 9e plek. Jill Bosman (Jeugd 1) is op een 11 plaats geëindigd. Helaas verliep haar balkoefening niet zoals we gehoopt hadden. Wel heeft ze het 3e cijfer gekregen op vloer en sprong. Wij kijken terug op een geslaagde eerste wedstrijd en nemen de verbeterpunten mee voor de komende trainingen.

6e Divisie 180120 6e Divisie 180120 1

 

Turnsters die doorgestroomd zijn naar Finale sluiten turnseizoen goed af

5e divisie finale VLNR Noortje Jessica Anouk EsmeeVoor de afdeling turnen dames stond de maand mei in het teken van de finales. Op 6, 13 en 20 mei vonden de hoogst haalbare finales plaats van de 6e, 5e en 4e divisie. Van Brinio hadden 13 turnsters deze finales gehaald, een mooie prestatie van deze meiden!

Bij de keuze oefenstof waren dit Romée Brinks in de 6e divisie en Anouk Schekman en Noortje de Jong in de 5e divisie. Alle drie hadden ze al één of meerdere medailles in de voorrondes gehaald, maar helaas hadden ze in de finale alle drie een minder goede wedstrijd dan bij hun beste voorronde. Toch werden er weer mooie oefeningen geturnd waarin goed gebruik werd gemaakt van hun eigen sterke punten. Romée liet dit vooral zien op balk met een mooi boogje-salto verbinding. Ze werd in totaal 6e. Noortje liet op vloer weer een mooie strakke choreografie zien, in totaal een 14e plaats. Anouk eindigde daar vlak onder op de 16e plaats met een erg goede score op balk dankzij haar handstand die altijd mooi de verticaal weet te halen.

Het dichtst bij de titel van regiokampioen kwam Jessica Kolkman dit seizoen. Zij turnde op balk een bijna perfecte oefening en werd op dit toestel ruim 1e. Ook op vloer een prachtige oefening en een 2e plaats. Helaas ging het mis op het laatste toestel sprong, waar ze bij haar 2e handstand platval door haar hoge snelheid haar handen achter het springtoestel plaatste (op de mat in plaats van op de kast) en dit zorgt ervoor dat je geen punten krijgt voor je sprong. Hierdoor zakte Jessica van een ruime plaats 1 naar plaats 34. Natuurlijk erg jammer maar ze heeft wel heel veel groei laten zien dit seizoen.

Bij Mare Leuverink in de 4e divisie was het al erg bijzonder dat ze de districtsfinale gehaald had, aangezien er maar een heel klein groepje van de regio aan mee mocht doen. Ze turnde een goede wedstrijd waar ze vooral weer uitblonk op haar beste toestellen sprong en brug. Helaas wel door de zenuwen een val van balk. Mare is 27e geworden van district oost waarbij ze de hoogste netheidscore van het hele district op brug had. 

Ook de andere voorgeschreven oefenstof turnsters hebben alles uit de kast gehaald voor hun finale en vaak nog geprobeerd een paar extra plusjes te turnen. Esmee Schekman is dit erg goed gelukt, zij wist haar D-score met 1,2 te verhogen voor deze finale. In totaal werd ze 28e. Hannah Buitelaar turnde alle mogelijke plusjes in haar niveau en haalde met een hoog puntentotaal de 17e plaats (en een 5e plaats op haar beste toestel sprong). Jade Bannink eindigde mooi in het midden op een 16e plaats en blonk net als in de voorrondes uit op de balk met een 4e plaats.

Kiki Versteeg, Floor Weurding en Amke Belgraver konden alle drie door vakantie of ziekte helaas niet meedoen aan hun finale, maar ook voor deze turnsters was het natuurlijk een knappe prestatie dat ze door mochten stromen!

Bij de 5e en 4e divisie was er een fotograaf aanwezig. De foto's van deze wedstrijden zijn te vinden op de volgende website: https://www.oypo.nl/pettrik

Uislagen:

   6 mei Winterswijk 6e Divisie
 13 mei  Doetinchem 5e Divisie
20 mei Doetinchem 4e Divisie

Mare Leuverink door naar districtsfinale 4e divisie

170415 Mare Leuverink

Zaterdag 15 april was de regiofinale van de 4e divisie in Doetinchem, waar Sabine van Engbrink en Mare Leuverink zich voor geplaatst hadden. Al een hele prestatie natuurlijk. In deze wedstrijd nemen de beste 4e divisie turnsters van de regio (Gelderland Oost) het tegen elkaar op. We dachten dan ook dat dit de hoogste wedstrijd van dit turnseizoen zou worden voor Brinio.

Maar Mare Leuverink wist dit gelijk te veranderen door zich met een top 6 klassering voor de districtsfinale te plaatsen! Deze wedstrijd vindt plaats op 20 mei en is alleen voor de top van de 4e divisie van district oost (Gelderland en Overijssel) en is dus nog een stapje hoger dan de vandaag geturnde regiofinale. 

Mare turnde bijna een perfecte streksalto op sprong en haalde een hele hoge netheidscore op vloer met vooral een erg mooie arabier dubbel flikflak. Ook de andere toestellen waren stabiel en dit zorgde samen voor dit fantastische resultaat.

Sabine besloot deze wedstrijd wat risico's te nemen door nieuwe elementen en verbindingen te proberen. Het moeilijkste element, anderhalve draai in hurkzit op balk (een C element), ging bij het inturnen goed maar helaas kwam ze tijdens de oefening zelf net niet helemaal goed uit. Wel veelbelovend voor de toestelkampioenschappen! Vandaag uiteindelijk een mooie 23e plek (en nog minder dan een punt tekort voor de doorstroming bij de senior turnsters).

Uitslagen op pagina 3/7 

 

Alle kleuren medailles voor 6e divisie en pré-instap,

170409 1 Annelie 1 Janneke 2 Jet 3

Zaterdag 8 april was dan ook de laatste voorronde van de 6e divisie in Doetinchem, een belangrijke wedstrijd aangezien de turnsters hier ook te horen kregen of ze door waren naar de finale. De turnsters van de pré-instap mochten ter voorbereiding op het divisieturnen ook meedoen aan deze wedstrijd (maar voor deze leeftijd bestaan er nog geen finalewedstrijden).

Het werd een gezellige en succesvolle dag voor Brinio, aangezien zowel de pré-instap als de 6e divisie alle kleuren medailles binnen wisten te halen (met nog 2 extra zilveren medailles). Bij de pré-instap (D3) was het goud voor Annelie ten Have, het zilver voor Janneke Liebe en het brons voor Jet Teelen. Ook wisten ze alle drie op een toestel de hoogste score van de groep te halen. Voor Jet was dit de balk, voor Janneke de sprong en voor Annelie de brug.

De 6e divisie turnsters deden mee in verschillende categorieën. Bij de keuze oefenstof haalde Romée Brinks goud in de categorie junior 170409 Romee 1supplement G door op 3 toestellen 1e te worden (sprong, balk en vloer). Ylva Planqué haalde zilver bij de categorie senior H en liet vooral veel verbetering zien in haar moeilijkheidsscore. 

Hannah Buitelaar haalde ook zilver, maar dan bij de jongste turnsters (instap D3). Anne ten Velde, Guusje Elshof en Demi Koonstra deden ook mee in dit niveau en eindigden dicht bij elkaar op plaats 12, 13 en 14. Anne wist nog te verrassen met een 1e plaats op vloer. Dit was ook Demi's beste toestel, terwijl Guusje juist uitblonk op de balk. Bij de pupil 1 D3 eindigde Jade Bannink net naast het podium op een 4e plaats. 

Bij de oudste voorgeschreven oefenstof turnsters was het zilver voor Bo de Riemer en het brons voor Marlinda Schierholz. Marlinda turnde met een blessure en moest daardoor een aantal elementen overslaan, maar ze wilde toch graag bij deze belangrijke voorronde zijn. Bo haalde vooral op balk een erg mooi cijfer en werd 1e op dit toestel.

De pupil 2 D3 turnsters gingen vandaag vooral voor een plek in de finale. Hiervoor hadden ze nog een goede plaats nodig. Amke Belgraver scoorde erg goed met een 6e plek. Floor Weurding scoorde erg goed op balk (4e) en werd in totaal 9e, en Emma Vogelzang haalde weer hoge punten op sprong (5e plaats op dit toestel) en werd in totaal 13e.

Voor Amke en Floor was dit genoeg voor een finaleplek. Ook Bo, Marlinda, Jade, Hannah en Romée mogen hun oefeningen nog een keer laten zien op 6 mei in Winterswijk. Voor Emma, Anne en Carlijn Vijselaar blijft het nog even spannend, zij staan nog hoog op de reservelijst van hun categorie.

Komende agenda items

za juni 16
Brinio uitvoering
vr sept 21
Brinio Kamp

Gymzaal Curieplein

Curieplein 19
7242 KH  Lochem

Gymzaal De Zuiderenk

Prins Frisolaan 12a
7242 GZ  Lochem

Ledenadministratie

Marije Flierman

ledenadministratie@briniolochem.nl

Secretariaat

Ellen Korterink-van Emst
secretaris@briniolochem.nl