maandag, 27 januari 2020

Turnen meisjes info

Turnen meisjes en dames

Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt de gymzaal aan het Curieplein omgebouwd naar een ware turnhal voor alle meiden vanaf groep 3. De spanbrug, tumblingbaan, evenwichtsbalk en nog veel meer toestelsituaties uit het damesturnen komen hierbij aan bod.  

Turnen is voor iedereen toegankelijk: iedereen op haar eigen niveau. Het plezier in het turnen is het belangrijkst. Daarnaast worden turnsters uitgedaagd om zich zo goed mogelijk in te zetten en zichzelf elke week weer een beetje te verbeteren. Bij het turnen probeer je steeds je eigen grenzen te verleggen in wat je kan en durft. Door middel van een steeds net iets moeilijkere opdracht kom je uiteindelijk tot het turnen van een nieuw turnelement.  

In de les beginnen we met een warming-up met oefeningen om jezelf sterker en leniger te maken. Vaak doen we dit in spelvorm. Bij de leskernen proberen we op de vier toestellen uit het damesturnen (sprong, brug, balk en vloer) elke week weer iets nieuws te leren. Als afsluiting is er vaak nog een spel. 

Ook is het mogelijk om aan turnwedstrijden mee te doen. Meiden die zich hiervoor in willen zetten kunnen 3 wedstrijden turnen per jaar in hun eigen niveau. Hierbij kunnen turnsters kiezen tussen een makkelijk niveau die voor iedereen toegankelijk is of een moeilijker niveau met meer uitdaging, zodat iedereen kan kiezen wat bij haar past en het plezier voorop blijft staan. 

 

Gymzaal Curieplein

Curieplein 19
7242 KH  Lochem

Gymzaal De Zuiderenk

Prins Frisolaan 12a
7242 GZ  Lochem

Ledenadministratie

Boukje van den Toren

ledenadministratie@briniolochem.nl