maandag, 27 januari 2020

Kleutergymnastiek info

Kleutergymnastiek info

Spelen = bewegen, bewegen = spelen

Hollen, springen, klauteren, hinkelen: de meeste kleuters doen niets liever! Ze hebben er plezier in om in een boom te klimmen, te schommelen in de speeltuin, thuis op de bank of op bed te springen. Spelen en in beweging zijn: voor kleuters is dat hetzelfde. De meeste de ouders begrijpen dat bewegen belangrijk is en zullen hun kleuter daarvoor ruimte geven. Maar lang niet overal is er voldoende bewegingsruimte voor kleuters. Door druk verkeer, kleine huizen, tekort aan speelzalen krijgen veel kinderen te weinig kans om zich uit te leven in hun spel. Dat is één van de redenen waarom Brinio lochem een speciale kleutergymgroep heeft.

Het leuke van een gymnastiekuurtje voor kleuters is dat ze samen met andere kinderen bewegen. Ze ontmoeten daar niet alleen klasgenootjes maar ook andere kinderen uit de buurt. Ze leren o.a. met elkaar rekening te houden ("pas beginnen als degene voor je van de bank af is") In de gymnastiekles wordt aandacht besteed aan het oefenen in samen spelen door bijv. tikkertje, zakdoekje leggen en allerlei kring- en dansspelletjes te doen.
Bij Brinio kunnen kleuters vanaf ongeveer 3 jaar totdat ze naar groep 3 van de basisschool gaan, gymmen in de kleutergroep. Of een kleuter er aan toe is om mee te kunnen gymmen wordt tijdens de eerste paar kennismakingslessen bekeken.
Bij deze groepen staat het plezier krijgen in het bewegen voorop: daarnaast wordt de grove motoriek gestimuleerd door het uitvoeren van diverse bewegingsopdrachten. Er wordt iedere week aan een verschillend toestel gewerkt en de les wordt beëindigd met een spelletje.
Wilt u uw kleuter een keertje mee laten gymmen laat hem of haar gerust een keertje mee doen, natuurlijk mag u als ouder de eerste paar lessen blijven kijken.
De kleutergym vindt plaats in de gymzaal aan het Curieplein op de vrijdagmiddag van 15:15 tot 16:00.

Gymzaal Curieplein

Curieplein 19
7242 KH  Lochem

Gymzaal De Zuiderenk

Prins Frisolaan 12a
7242 GZ  Lochem

Ledenadministratie

Boukje van den Toren

ledenadministratie@briniolochem.nl