vrijdag, 20 juli 2018

Vertrouwens Contactpersoon (VCP)

Gymnastiekvereniging Brinio Lochem is een vereniging die openstaat voor iedereen in de samenleving.
De vereniging biedt alle leden de ruimte om prestatiegericht of recreatief te sporten.
Zij wil een vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt en met plezier sport.
Gedrag en/of taal gebruik dat als ongewenst of intimiderend wordt ervaren wordt niet getolereerd.
Hieronder valt ook pesten, agressie, seksuele intimidatie en discriminatie. Om daar inhoud aan te geven is in 2012 besloten om een Vertrouwens Contact Persoon aan te stellen.

Taakomschrijving van de Vertrouwens Contact Persoon:

1. Eerste opvang/aanspreekpunt.
    De VCP is er voor leden die te maken hebben met een sociaal onveilige sportomgeving en hier met iemand over willen spreken.
  2. Doorverwijzing.
    De VCP verwijst klager, beschuldigde door naar een NOC*NSF vertrouwenspersoon en/of adviseur, klacht-/tuchtcommissie van de sportbond, advocaat, politie en/of andere hulpverleners.
  3. Preventieactiviteiten.
    De VCP brengt de vereniging op de hoogte van het bestaan van de VCP en ziet er op toe dat de gedragsregels van de sport worden nageleefd.
    Daarbij houdt de VCP zich op de hoogte van de landelijke ontwikkeling en geeft gevraagd en ongevraagd advies en informatie aan het bestuur.

Mocht je vragen hebben of wil je contact met haar opnemen dan is zij te bereiken via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06-14344760

vr sept 21
Brinio Kamp