woensdag, 17 oktober 2018

Briniokamp 2017

De BagageFoto's Briniokamp 2017

Vrijdag 8 september was het weer tijd voor ons jaarlijkse Briniokamp. 34 kinderen meldden zich om 19.00 uur bij de Bovenberg in Markelo.

Het weer werkte niet erg mee waardoor we ons regenprogramma voor die avond moesten inschakelen. We zijn begonnen me het oplossen van twee moorden, Levend Cluedo. Met dank aan zes ouders die wilden helpen. Na alle moorden te hebben opgelost en een lekker glaasje ranja werden de bedden opgemaakt.

Gelukkig er was nog tijd voor een spel, Levend Bingo. Er kwamen weer de gekste dingen op de tafels; schone onderbroeken, een linker laars en een kam. Die kam was toch wel een groot probleem, want bijna niemand had een kam in zijn tas. Een borstel lukte gelukkig nog wel.

Aan de gezichten van de kinderen te zien werd het toen wel tijd op lekker te gaan slapen. Dit ging dan ook voor 'Brinio begrippen', aardig vlot. Om 24.00 uur was het hele gebouw in diepe rust. Op wat snurkgeluiden hier en daar na.

Zaterdag werden we weer op tijd gewekt door onze lieftallige Harmen met zijn muziek box. Iedereen klaar voor de ochtendgymnastiek onder leiding van Erwin en Mike.

Na een heerlijk ontbijtje, konden we van start gaan met Levend Ganzenbord. Door het hele gebouw lagen de nummers verspreid met daarbij de opdrachten die uitgevoerd moesten worden. We hebben mooie piramides gezien, blaadjes vol met mooie kusjes gekregen en er werd driftig touwtje gesprongen. Iedereen deed heel erg zijn best om de eindstreep te bereiken. Helaas, vlak voor de eindstreep was dat gevreesde vakje; Ga terug naar start.

Ondertussen was buiten ook het zonnetje gaan schijnen, waardoor we in de middag lekker het bos in konden voor een zeskamp. Verschillende spellen werden er gedaan. Er stond een stormbaan, een bok spring parcours, touwhangen, koekhappen, balgooien en een heuse sleehelling  voor ons klaar.  Na veel gelach om Anne die telkens maar weer van de slee af rolde. Ze moest namelijk door de kinderen van de helling afgetrokken worden met de slee. Na al dat sporten konden we lekker even chillen en de nodige voorbereidingen treffen voor de bonte avond.

Om 17.00 uur begon het door het hele gebouw heerlijk te ruiken. De kookploeg was voor ons een heerlijke pan met macaroni aan het maken. Alles ging schoon op. Dank voor de kookploeg.

Dan is het tijd voor de bonte avond! Er werd gedanst, geturnd, een quiz tussen de jongens en de meisjes en een humoristisch stukje. Het werd een erg gezellige avond.

Nog even afsluiten met een heerlijke wandeling door het donkere bos, waar de jongste kinderen met hun zaklampen schijnend de weg konden vinden door cd's te volgen. De oudste kinderen moesten het zelf uit zoeken. Waar zijn we gedropt? Hoe komen we dan thuis? Iedereen is aan het eind van deze dag weer veilig teruggekeerd. Een lekker broodje knakworst en dan lekker naar bed.

Zondagmorgen weer aan de ochtendgymnastiek, maar dit keer buiten in het zonnetje! Daarna kwam het leukste onderdeel, de slaapkamers opruimen! Wat kun je in zo'n weekend toch een hoop zooi maken op zo'n kamer. Het is allemaal goed gekomen en er was zelfs nog even tijd om het bos in te gaan voor Levend Stratego. Bij terugkomst stonden daar de ouders al op ons te wachten.

Het was weer een heel gezellig kamp en we hopen dat iedereen er volgend jaar weer bij is!

Groetjes,

De kampleiding