zaterdag, 30 mei 2020

Algemeen nieuws

We zijn weer gestart met buitentrainingen

De afgelopen twee weken zijn de trainingen van onze vereniging weer gestart. Hiervoor waren al online trainingen door de trainers in elkaar gezet en met veel plezier gedaan door de turnsters en jazzmeiden. De turnsters trainen nu op het grasveld Onderlangs tegenover het Openluchttheater en de jazzmeiden trainen op het schoolplein bij de gymzaal op het Curieplein. De turnsters en de jazzmeiden zijn erg enthousiast over de training en vinden het fijn dat ze hun trainingsmaatjes weer zien. De komende weken zullen we nog op deze wijze lesgeven wat in deze zomerperiode zeker niet erg is.

Foto jazz op schoolplein

Jazzles op schoolplein

Foto turnen Openluchttheater

Turnen bij het Openluchttheater

Informatie lessen i.v.m. Corona

Beste leden of ouders/verzorgers,

Op dinsdag 21 april is bekend geworden dat het kabinet de jeugd meer vrijheid geeft om te sporten.

De afgelopen weken hebben het bestuur en de leiding regelmatig overleg gehad om alles goed voor te bereiden zodat de veiligheid gewaarborgd wordt.

We informeren jullie daar graag over!

Allereerst zijn we natuurlijk erg blij dat we de lessen weer kunnen hervatten.

De lessen voor de jazz zullen vanaf maandag 11 mei starten en de lessen voor het turnen vanaf maandag 18 mei.

Het FAQ, lesrooster en regels kunnen jullie hieronder terug vinden.

Ook zijn er twee instructiefilmpjes gemaakt, zie ook hieronder:

Instructiefilm turnen:
Instructiefilm Jazz:
FAQ Ouders Jazz
FAQ Ouders turnen
Lesrooster tijdens Corona
Spelregels veilig sporten bij Brinio

Trainingen buiten?

Beste leden en ouders/verzorgers,

Vorige week heeft de premier bekent gemaakt dat buiten sporten voor de jeugd weer mogelijk is.

Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen rekening te houden met de 1,5m. afstand. Jongeren van 13 t/m 18 jaar wel.

Alle disciplines die Brinio aanbiedt zijn binnen maar dat bekent niet dat we ons daarmee laten kisten.

Aankomende week zal de KNGU ons adviseren welke buiten (on)mogelijkheden er zijn, zodat de veiligheid van ieder kind gewaarborgd blijft en we hopelijk weer kunnen sporten!

Wij zullen de advisering in acht nemen en betrekken op onze vereniging.

Hopelijk kunnen we jullie eind deze week informeren over de mogelijkheden die we aan kunnen bieden.

Chantal Nijman

Secretaris Brinio Lochem

KONINGSSPELEN 2020 LIVE !

Morgenochtend, 16 april, van 10:00u tot 11:00u gaan de coaches en enkele aanbieders van de Brede School LIVE de Koningsspelen in Lochem uitzenden via Facebook en Instagram. Zij verzorgen laagdrempelige activiteiten waaraan iedereen thuis mee kan doen. En dat gewoon vanachter je laptop, telefoon of tablet!

Programma
10:00u tot 10:30u is er een programma voor de allerkleinsten van 2,5 jaar tot 4 jaar.

10:30u tot 11:00u is er een programma voor de kinderen van groep 3 tot en met 8.

Brinio zal om 10:00 en 10:30 uur de Koningsspelen openen met een Koningsspelendans!

Hoe gaat het in zijn werk?
Zorg er voor dat je morgenochtend klaar zit met een aantal voorwerpen achter je laptop, telefoon of tablet. Via Facebook Brede School pagina of Instagram Sportcoach account volg je de livestreams van de Brede School of sportcoaches en doe je mee! Natuurlijk is het leuk om te kijken, maar meedoen is nog leuker!

Hier de link naar de Facebookpagina van de Brede school:

Wat heb je nodig?
Een laptop of telefoon of tablet met de livestream, ruimte om te bewegen, een bal, een opgeblazen ballon en een rietje. En natuurlijk oranje kleding!

Het zijn tenslotte de Koningsspelen!

We zien je graag morgenochtend donderdag 16 april via de livestream. Je kunt via de chatfunctie ook reageren op wat er allemaal gebeurd. Leuk als je er bij bent!

Chantal Nijman

Secretaris Brinio Lochem

Contributiebetaling tot 1 juni 2020

Het naleven van de maatregelen rondom het Corona-virus in Nederland, betekent dat voor onze groepen de activiteiten tot 1 juni stil liggen.
Voor turnen en jazz bieden we digitaal oefenstof aan op Facebook. Daarnaast zullen voor een aantal groepen online lessen georganiseerd worden, deze zijn nog in ontwikkeling.

We zullen (evenals veel andere verenigingen) wel gewoon de incassering van de contributie laten doorgaan, onze vaste kosten lopen namelijk wel gewoon door.
We hopen op uw begrip hiervoor. Mocht dit problemen voor u opleveren, neemt u dan contact met ons op.

De contributie van het tweede kwartaal zal begin mei worden geïnd. Uiteraard zijn we aan het kijken naar ondersteunende maatregelen voor het bekostigen van de vaste lasten. Zodra we hier uitsluitsel over hebben zullen we dit met jullie communiceren.

Hartelijke groet,

Anja Rouwenhorst